Hallå där Ulla Hedman Andrén…

Intervju
…verksamhetschef på Svensk vindkraftsförening, som på senare tid lyckats få World Wind Energy Conference till Sverige och Malmö Live nästa år 12-15 juni! Läs intervjun med henne om konferensen, hur de lyckades få den hit och vad den kan innebära för Skånes vindkraftsakademis medlemmar.

Hur lyckades ni få WWEC till Malmö och Sverige 2017?

WWEC-konferensen anordnas varje år av World Wind Energy Association, WWEA i samarbete med en medlemsorganisation. Svensk Vindkraftförening är medlemmar och också en av grundarna till WWEA så vi kände det var intressant och dags att lägga konferensen i Sverige. I slutet av juni 2012 skickade föreningen in en intresseanmälan, därefter blev vi nominerade som ett av fyra länder och ett intensivt lobbande inleddes. Vi har besökt flera WWEC-konferenser runt om i världen för att sälja in föreningen och Sverige som värdland.

Hur mycket av programmet är klart? Vilka är höjdpunkterna?

WWEC2017 som samlar kollegor och experter från hela världen kommer bjuda på kunskap och inspiration, förmedling av trender och ett berikande nätverk. WWEC2016 som var i Tokyo är nyligen avslutad så vårt arbete med programmet för 2017 har precis påbörjats, call for abstracts öppnar inom kort. Vi har höga ambitioner för konferensen och samtal pågår på flera håll så vi kan utlova många intressanta inslag samt Key Note speakers, så det blir höjdpunkter i programmet, men inga jag kan avslöja ännu. På agendan finns också en konferensmiddag med underhållning och studiebesök. Enklast följer man utvecklingen via wwec2017.com, där finns också ett nyhetsbrev som man kan prenumerera på för att hålla sig uppdaterad.

Något särskilt tema i år?

Temat är ”Popular & Participatory Windpower”, om hur man kan bidra till att främja utvecklingen av vindkraft och där vi alla på ett eller annat sätt kan vara delaktiga i energiomställningen, både i stor och liten skala.

Har ni någon särskild vision eller mål med konferensen? Vad hoppas ni uppnå med konferensen?

Svensk Vindkraftförening är övertygad om att ett värdskap för konferensen kommer sätta energi-Sverige på kartan samtidigt som den kommer bidra till en global kunskapsdelning som gagnar teknik och miljö. Det är första gången konferensen kommer till Sverige – 5 år sedan den var i Europa senast – så vi hoppas på många deltagare, vi känner redan av ett stort intresse, vilket lovar gott.

Vilka möjligheter innebär konferensen för Skånes vindkraftsakademis medlemmar och vindkraftsaktörer i Sverige?

Det finns alla möjligheter för era medlemmar som väljer att delta på WWEC-konferensen, oavsett om man är där som besökare eller aktör i någon form. Konferensen är en intressant plattform för alla intressenter i vårt samhälle – från det politiska beslutsfattandet till det dagliga livet, där alla, både privatpersoner och företag ges möjlighet att investera i vindkraft eller på annat sätt dra nytta av utvecklingen och omställningen. Jag är övertygad om att det kommer finnas värde för alla i någon form.

Varför och hur ställer man ut/registrerar sig?

Som utställare och sponsor har man en unik möjlighet att på ett effektivt sätt nå en intressant målgrupp som kunder, investerare och andra intressenter inom den globala vindkraftsindustrin. På konferensens hemsida finner man information om konferensen och registrering. Det är kortare tid än vanligt mellan årets och nästa års konferens, vilket innebär att vissa erbjudanden ligger ute kortare tid än brukligt, så det är en god ide att registrera sig redan nu, så man inte missar de fördelaktiga erbjudanden som finns, vissa med begränsad tillgänglighet.

Läs fler

intressanta

nyheter

Lundåkra repowering

Skånes första fullskaliga repowering-projekt kan ske i Landskrona

Bild från seminarium under årsmöte 2025

Material från höstens seminarier