Välkommen Matilda!

Ny verksamhetsledare för föreningen

Matilda Gradin från Energikontor Syd tillträdde i förra veckan som ny verksamhetsledare för Skånes Vindkraftsakademi. Vi välkomnar henne med glädje och passade på att ställa några frågor för att få bättre koll på Matilda.

Vad är din relation till energibranschen?

Jag har jobbat med flera aspekter av hållbar energi, bland annat biogasprojekt, energi i miljötillsyn, energieffektivisering hos företag och som regional utvecklingsledare för de kommunala energi- och klimatrådgivarna i syd.

Vad lockar med uppdraget som verksamhetsledare för Skånes Vindkraftsakademi?

Vindkraften är en så viktig bit i omställningen till hållbar energi. Det finns både en lång historia och en spännande framtid av att dra nytta av vindens energi. Sen är det också en intressant fråga politiskt och lokalt, där det ibland finns knutar att lösa och där kan Skånes vindkraftsakademi kan spela en viktig roll.

Vem är du?

Min yrkesmässiga bakgrund är att jag är utbildad miljövetare, har jobbat som miljöstrateg på olika kommuner i Skåne samt på Länsstyrelsen med naturreservatsbildning och energifrågor och som naturguide i Norge. Nu jobbar jag som projektledare på Energikontor Syd och ser fram emot att ta mig an uppdraget som verksamhetsledare på Skånes Vindkraftsakademi. När jag är ledig tycker jag om att vandra i naturen, pyssla i trädgården och om det blåser att leta efter vågor stora nog att surfa på.

Läs fler

intressanta

nyheter

Lundåkra repowering

Skånes första fullskaliga repowering-projekt kan ske i Landskrona

Bild från seminarium under årsmöte 2025

Material från höstens seminarier